Ügyfélkapcsolati modul - TabaComp Kft

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Ügyfélkapcsolati modul

CRM ügyfélkapcsolat adminisztráció
A Customer Relationship Management – CRM (Ügyfélkapcsolat Adminisztráció), mint vállalati filozófia - vagy még inkább stratégia – az ügyfelet helyezi a vállalati folyamatok középpontjába. Célja a vállalat meglévő és jövőbeli potenciális ügyfélkörének megismerése, igényeinek megértése, előrejelzése. Amikor ügyfélkezelő megoldásról beszélünk, akkor általában azokat az informatikai rendszereket értjük alatta, amelyek a vállalati folyamatokat és a vállalat dolgozóit abban segítik, hogy az ügyfél-központúság megvalósulhasson.
 
Informatikai szempontból az ügyfél menedzsment magában foglalja az ügyfelekről szóló információk gyűjtését, a minden létező külső és belső ügyféladatot tartalmazó adatbázisok integrálását és konszolidálását, ezen adatok elemzését, illetve az elemzések eredményeinek eljuttatását a különböző ügyfélkapcsolatokban érintett területekhez, hogy a vállalat egésze egységesen használja azokat minden ügyfél-interakciónál.
 
  • Törzsadatok kezelése
  • CRM adatok adminisztrációja
    • Kapcsolati események rögzítése
    • Dinamikus dokumentum kezelés
Az ügyfélkapcsolati eseményhez lehetőségünk van elektronikus formátumú dokumentumok csatolására. Egy CRM eseményhez több dokumentum csatolható. A csatolt dokumentum a program adatbázisba kerül, így a rögzítő operátor által megosztottként definiált fájlok a funkcióhoz jogosultsággal rendelkező felhasználók számára is hozzáférhetővé válnak. A dokumentum bejegyzés tartalmát csak a rögzítő operátor módosíthatja.
A dokumentumok (Word, Excel, Acrobat Reader, Outlook, Picture) adatbázisban való tárolásával megoldható, hogy egy dokumentum vállalkozás szinten csak egyszer van eltárolva, és mégis mindenki hozzáférhet, akinek joga van hozzá.
  • CRM adatok elemzése

Bővebb információért keress bennünket...nézz bele a Galériába is

 
TabaComp Kft Copyright 2015. All rights reserved - - design by Ogy-Style
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz