Tárgyi eszköz - TabaComp Kft

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tárgyi eszköz

Tárgyi eszköz nyilvántartás
Ez a modul a készletnyilvántartó és a főkönyvi modulhoz kapcsolódva (onnan adatokat átvéve és átadva) elvégzi a tárgyi eszközök adminisztrációját

Tárgyi eszköz adatainak karbantartása 
- Az immateriális javak és a tárgyi eszközök adatainak karbantartására szolgáló programfunkció a számviteli modulban található. A programfunkcióba való belépéskor megszűrhetjük a megjelenítendő eszközök körét. A szűrési feltételeknek megfelelő adathalmazból kiválaszthatjuk a karbantartandó eszközt, illetve új eszköz adatait vehetjük be a nyilvántartásba.

A program által támogatott értékcsökkenés elszámolási módok:
1 – Azonnali: A tárgyi eszköz aktuális nettó értéke lesz a tárgy időszaki értékcsökkenés értéke.
2 – Két naptári éves: A nettó érték felét a program az aktiválás időszakában számolja el. Az érték második fele a következő év ugyanezen időszakában kerül elszámolásra.
3 – Lineáris: Az értékcsökkenés kiszámításának alapja a tárgyi eszköz aktuális bruttó értéke és egy százalékos leírási kulcs, amelyek szorzataként áll elő az aktuális időszak értékcsökkenése. A program napi értékcsökkenés számítást hajt végre, azaz a tárgy időszakon belül figyeli a bruttó érték napi aktuális értékét, és az állandó értékű részidőszakokra kiszámított rész-értékcsökkenések összege lesz az időszak teljes értékcsökkenése.
4 – Egyedi: A program a felhasználó által megadott értéket számolja el tárgy időszaki értékcsökkenésként.
5 – Normatív: Az értékcsökkenés egy vetítési alap és egy norma alapján kerül kiszámításra.
Pl: Gépjármű amortizáció futásteljesítmény alapján.
6 – Degresszív (gyorsított): Tárgy időszaki értékcsökkenés = Tárgy időszaki nyitó nettó érték * Leírási kulcs

Tárgyi eszköz leírási grafikon
A funkció segítségével egy kijelölt időintervallumban a tárgyi eszköz érték adatainak (bruttó érték, nettó érték, értékcsökkenés) időbeli változása jeleníthető meg grafikonos formátumban

 
TabaComp Kft Copyright 2015. All rights reserved - - design by Ogy-Style
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz