Számviteli modul - TabaComp Kft

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Számviteli modul

A számviteli modul is egyrészt egy önállóan használható rendszer, másrészt szoros kapcsolatban áll az információs rendszer többi moduljával.
A főkönyvi és folyószámla könyvelési funkció használható különálló programként is. Az integrált ügyviteli rendszer előnyei azonban akkor érvényesülnek igazán, ha kihasználjuk a rendszer azon tulajdonságát, hogy a számviteli modul rá épül a pénzügyi és a készlet modulra. 
A vevői és a szállítói számlanyilvántartás, valamint a pénzeszköz mozgások adatai átvehetőek a számviteli modulba. 
A számlákhoz kapcsolódó készletmozgások (beszerzés, értékesítés) mellett, a nem számlával, hanem készletmozgás bizonylattal adminisztrált mozgások (termelés, felhasználás) főkönyvi kapcsolata időszakonkénti csoportos anyagkönyvelési feladással, vagy tételes kontírozással biztosítható. Így a könyvelés nagymértékben automatizálható.

Főbb lehetőségek: 
Főkönyv 
- Kézi kontírozás-  A kézi kontírozás azt jelenti, hogy a kontírozónak minden a kontírozás elvégzéséhez szükséges adatot (főkönyvi számlaszámok, tartozik érték, követel érték, stb.) a billentyűzeten kell beírnia, azaz az adatok nem valamelyik másik modulból való átvétellel állnak elő.
- Gépi kontírozás - A program lehetővé teszi számunkra, hogy az adatbázisban található alapbizonylatok (szállítói és vevői számlák, kiegyenlítések, készletmozgások, tárgyi eszköz mozgások, stb.) adatait a kontírozáshoz beolvassuk, és kontírozást a bizonylat alap és tétel adatainak felhasználásával, a program által segítve végezzük el. Így nem szükséges a bizonylatok kontírozáshoz való újbóli kézbe vétele, valamint az értékadatok újbóli beírását is mellőzni tudjuk. 
- Könyvelés - A könyvelés mindössze a kontírozott állapotban lévő kontírozási egység feldolgozásának jóváhagyását jelenti. Nincs szükség további input adatok bevitelére. A könyvelést végezhetjük tételesen, azaz a kontírozási egységek képernyőjén megnyomjuk a könyvelés gombot, vagy csoportosan, azaz több kontírozási egységet dolgozunk fel egy menetben. A program a kontírozási egység adataiból automatikusan előállítja a könyvelési mozgás adatokat, amelyek a főkönyvi kimutatások és listák alapjául szolgálnak. A kontírozási és könyvelési jogosultság külön van választva, így megoldható, hogy egyes operátorok csak egyik tevékenységet végezhessék. A program a kontírozást és a könyvelést is naplózza, így visszakereshető, hogy ki volt a kontírozó és a könyvelő.


Bővebb információért fordulj hozzánk,..nézz bele a Galériába is

 
TabaComp Kft Copyright 2015. All rights reserved - - design by Ogy-Style
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz